17/12/13

Nota de premsa sobre el llibre "Palma. Ayer y hoy de su patrimonio"

PALMA. AYER Y HOY DE SU PATRIMONIO
XAVIER TERRASA GARCÍA
BENET BOHIGAS MORENO

Una selecció d'aprop de 200 imatges que mostren, a través d'un fascinante joc de contrasts entre el passat i el present, com ha evolucionat Palma als darrers 100 anys

Aquest llibre, publicat per Flashback Ediciones, ens permet recordar o descobrir alguns dels escenaris més rellevants de Palma, irreconeixibles a dia d'avui degut a la metamorfosi que ha provocat l'urbanisme ferotge i improvisat. Són molts els elements que han desaparegut a la ciutat i aquesta confrontació de més de 200 imatges del passat i el present ens permeten recuperar-los.
Palma. Ayer y hoy de su patrimonio s'estructura en quatre capítols (Palma alta, Palma baixa, Camí de ronda i Eixample o periferia) que ens permet fer un recorregut visual per les distintes zones de la ciutat. Així, descubrim grans perdues del nostre patrimoni, com l'escola graduada, can Segura, el teatre Líric o la seu d'Última Hora, totes elles de l'arquitecte Bennàsar, o altres com el mercat que hi va haber a la plaça Major, can Brondo o can Segura. També descubrim les alteracions que ha sofert la catedral al coro i al retaule, endemés d'altres edificis religiosos desapareguts com l'església de Sant Antoni de Pàdua (que només comptà amb l'oposició de Bartomeu Ferrà) o el convent de Santa Catalina de Sena.
Però si hi ha una gran pèrdua que lamentar aquesta és la de la porta de Santa Margalida, declarada Monument Nacional, i que fiu derribada junt amb altres moltes que conformaven els accesos a l'antigua ciutat amurallada.
La transformació general de la ciutat ha sigut impressionant, com impressionant és veurer-la en aquest llibre, foto a foto, en un diàleg visual entre l'ahir i l'avui.

El llibre serà presentat el dijous, 19 de desembre, a les 20:00 hores a la seu d'ARCA (C/ de la Pau, 1A, Palma)

Hi haurà exemplars a la venda.

No hay comentarios: